vrijdag 22 januari 2010

Prostest Actie Curium

Een week al geen bericht !! We worden goed bezig gehouden, door allerlei gebeurtenissen zoals het starten van screening in een school in Amsterdam West...Hoe eigenaardig? Nergens kun je vinden welke school...Als iemand het weet, hoor ik het heel graag..

Gisteren in Oegsgeest, bij Curium, is de actie zeer geslaagd. Hieronder een link:
http://www.leidenlokaal.nl/2010/01/22/ritalin-verslavend-of-onschuldig/

Er zijn twee artikelen te lezen op www.leidenlokaal.nl

De mogelijkheid tot een gesprek met de directeur en een kinderpsychiater lieten we natuurlijk niet voorbij gaan. Niet dat het tot een oplossing heeft geleid, maar elke keer dat we een standpunt kunnen uitbrengen is meegenomen. Wellicht worden mensen toch aan het denken gezet.

Hoe vriendelijk het gesprek geweest is, blijf ik toch met een vraag: beseffen deze "deskundigen" niet hoeveel schade werkelijk aangericht wordt door hun behandelingsmethoden? Het doel om te helpen was er, ik weet het zeker, maar dan stop je er toch op het moment dat je beseft dat de aangeboden hulp eigenlijk geen hulp is? Je kunt je altijd verstoppen achter "het systeem", en allerlei andere dingen en zo geen ECHTE verantwoordelijkheid nemen door te zeggen dat je je best doet. Soms is "je best doen" just not good enough en sta je voor de keuze...

Ga je door omdat het ooit je beslissing was en het leek een goede stap? Of ga je dan van koers veranderen? Integriteit noemen we dat...
Liefs.

Peuters in Ede onder de loep

Maanden geleden kwam het al ter sprake: peuters in Ede moeten hulp krijgen, er moet alvast gekeken worden of er sprake is van gedragsproblemen want:
" Hoe vroeger je erbij bent, hoe beter."

Goed argument waar iedereen die niet verder na denkt gewoon intrapt, omdat ouders natuurlijk het beste voor hun kind willen.

Hoezo gedragsproblemen? Kunnen kinderen niet gewoon genieten van hun kinderjaren zonder dat de jeugdzorg of de psychiatrie zich ermee gaat bemoeien?

De subsidie is al toegekend. En wie verdient er weer aan? En wat gebeurt er met de peuters die dan
"gedragsproblemen" vertonen? Krijgen ze straks dan ook Ritalin, wat eigenlijk gewoon cocaine is.

Ik wil daar eigenlijk niet aan denken, maar nog wel een poging doen om dit project " Kijken en doen" te stoppen.

http://www.gelderlander.nl/voorpagina/devallei/5936236/Geld-voor-hulp-aan-peuters-Ede.ece