vrijdag 15 januari 2010

Nog even over de screening in Amsterdam

Gisteren ging ik met nog een paar mensen de straat op om info uit te delen over ADHD en medicatie, in Amsterdam-West waar screening van jonge kinderen begonnen is. Zo hebben we 1000 flyers in brievenbussen gedaan en ook aan mensen op straat uitgedeeld..Tot de politie ons vroeg naar een vergunning... Ja die hadden we niet... Maar goed de brievenbussen: dat mocht wel...
Maar goed wat me vooral opviel toen ik ouders met kinderen persoonlijk aanspraak is dat ze denken dat het goed is om hun kind te laten testen, want het wordt natuurlijk als hulp gepresenteerd en teveel mensen trappen er in...
Door die mensen meer te vertellen en uit te leggen wat de bedoeling ervan is en wat de gevolgen van zo'n actie zijn, dan snappen ze het en kijken dan anders tegen aan..

En dus ouders mogen zo'n onderzoek/test weigeren door de brief naar de school terug te sturen. En nu let op wat er dan gebeurt als ze weigeren:
"Als ouders niet meewerken, kan dat reden zijn om hun kind extra in de gaten te houden". Dat staat in de Trouw van 12-01-10.

Met andere woorden: je mag weigeren maar dan word je dus nog meer aangepakt en in de gaten gehouden.

Pure suppressie, onderdrukking van de keuzevrijheid..en dit allemaal onder het mom van hulp. Zo vals en achterbaks..

Peuters in Ede onder de loep

Maanden geleden kwam het al ter sprake: peuters in Ede moeten hulp krijgen, er moet alvast gekeken worden of er sprake is van gedragsproblemen want:
" Hoe vroeger je erbij bent, hoe beter."

Goed argument waar iedereen die niet verder na denkt gewoon intrapt, omdat ouders natuurlijk het beste voor hun kind willen.

Hoezo gedragsproblemen? Kunnen kinderen niet gewoon genieten van hun kinderjaren zonder dat de jeugdzorg of de psychiatrie zich ermee gaat bemoeien?

De subsidie is al toegekend. En wie verdient er weer aan? En wat gebeurt er met de peuters die dan
"gedragsproblemen" vertonen? Krijgen ze straks dan ook Ritalin, wat eigenlijk gewoon cocaine is.

Ik wil daar eigenlijk niet aan denken, maar nog wel een poging doen om dit project " Kijken en doen" te stoppen.

http://www.gelderlander.nl/voorpagina/devallei/5936236/Geld-voor-hulp-aan-peuters-Ede.ece