maandag 4 januari 2010

Boeken

- Wim van der Steen, emeritus hoogleraar biologie en wijsbegeerte, schreef een kritisch boek over de biologische psychiatrie, over de invloed van de farmaceutische industrie op de theorievorming, over hoe de main stream psychiatrie juist te weinig biologische factoren meeneemt in haar beschouwingen.Zie http://www.swpbook.com/1268

- Psychiatrie is een schande voor de mensheid. Door Richard P. Bentall. New York University Press, 2009Ondanks de door de psychiatrie geclaimde vooruitgang in het begrijpen van ‘geestelijke ziekte’ zijn patiënten tegenwoordig niet beter af dan een halve eeuw geleden volgens de Britse klinische psycholoog Richard P. Bentall. In zijn provocatieve boek, Doctoring the Mind: Why Psychiatric Treatments Fail opent Bentall de aanval op de conventionele praktijk van de psychiatrie. Hij beargumenteert dat de psychiatrie op een “zeer onwetenschappelijke” manier te werk gaat en faalt om mensen met psychische problemen daadwerkelijk te helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Peuters in Ede onder de loep

Maanden geleden kwam het al ter sprake: peuters in Ede moeten hulp krijgen, er moet alvast gekeken worden of er sprake is van gedragsproblemen want:
" Hoe vroeger je erbij bent, hoe beter."

Goed argument waar iedereen die niet verder na denkt gewoon intrapt, omdat ouders natuurlijk het beste voor hun kind willen.

Hoezo gedragsproblemen? Kunnen kinderen niet gewoon genieten van hun kinderjaren zonder dat de jeugdzorg of de psychiatrie zich ermee gaat bemoeien?

De subsidie is al toegekend. En wie verdient er weer aan? En wat gebeurt er met de peuters die dan
"gedragsproblemen" vertonen? Krijgen ze straks dan ook Ritalin, wat eigenlijk gewoon cocaine is.

Ik wil daar eigenlijk niet aan denken, maar nog wel een poging doen om dit project " Kijken en doen" te stoppen.

http://www.gelderlander.nl/voorpagina/devallei/5936236/Geld-voor-hulp-aan-peuters-Ede.ece