dinsdag 12 januari 2010

De maat is vol, het toppunt is bereikt

Het screenen (onderzoeken op gedragsprobleem) bij peuters was tot nu toe wel werkelijkheid in Amerika, pillen geven aan kleine kinderen was ook alleen in Amerika. Want hier in Nederland doen we dat niet...Ja zeker doen we dat ook in Nederland en nu is het in Amsterdam al begonnen: kinderen van groep 2 t/m 8 gaan de komende tijd leuk vragen lijstjes invullen en daaruit kunnen we dan zien of er een risico is dat ze later ontsporen... Oh ja het is natuurlijk om te helpen, zodat het op tjd aangepakt wordt...

Ondertussen ben ik die uitspraak echt beu, want het gaat niet om hulp. Het gaat om het creeren van toekomstige klanten, zo doe je dat als je sluw bent en alleen maar aan geld denkt.

1200 kinderen worden dus gescreened..En wat voor lijstje kan een kind in groep twee dan wel invullen? Gaan we tekeningen analyseren?

Ouders moeten wakker worden: er is niets mis met de kinderen ! Een kid behoort druk en levendig te zijn, zich niet zo goed te kunnen concentreren omdat hij geinteresseerd is in alles wat nieuw en mooi voor hem is. So what? Wie heeft dan een probleem? De volwassenen erom heen die niet tegen beweging, geluid, gelach en spelletjes kunnen?

http://www.nu.nl/ onder algemeen binneland.

En mail het door aan iedereen die een kind heeft....

Peuters in Ede onder de loep

Maanden geleden kwam het al ter sprake: peuters in Ede moeten hulp krijgen, er moet alvast gekeken worden of er sprake is van gedragsproblemen want:
" Hoe vroeger je erbij bent, hoe beter."

Goed argument waar iedereen die niet verder na denkt gewoon intrapt, omdat ouders natuurlijk het beste voor hun kind willen.

Hoezo gedragsproblemen? Kunnen kinderen niet gewoon genieten van hun kinderjaren zonder dat de jeugdzorg of de psychiatrie zich ermee gaat bemoeien?

De subsidie is al toegekend. En wie verdient er weer aan? En wat gebeurt er met de peuters die dan
"gedragsproblemen" vertonen? Krijgen ze straks dan ook Ritalin, wat eigenlijk gewoon cocaine is.

Ik wil daar eigenlijk niet aan denken, maar nog wel een poging doen om dit project " Kijken en doen" te stoppen.

http://www.gelderlander.nl/voorpagina/devallei/5936236/Geld-voor-hulp-aan-peuters-Ede.ece