woensdag 30 december 2009


Protestactie GGZ.Leden van onze stichting delen informatie uit bij de Dag van de GGZ, Beursplein, Rotterdam.Tijdens de actie werd gewaarschuwd tegen de gevaren van psychiatrische medicatie en werd met name geprotesteerd tegen het drogeren van kinderen die "ADHD" gediagnosticeerd zijn.

Zie ook dit persbericht: http://www.ncrm.nl/ReclamecodecommissieGGZ.htm




o00o
Lea Bouwmeester (PVDA) vraagt minister maatregelen tegen oneigenlijk gebruik van Ritalin.PvdA-kamerlid Lea Bouwmeester heeft aan minister Klink gevraagd maatregelen te nemen tegen de illegale handel en het oneigenlijk gebruik van het ADHD-medicijn Ritalin. Ritalin wordt door jongeren steeds vaker gebruikt als vervanger voor cocaïne en XTC.

Wij vinden het onbegrijpelijk dat bij problemen die zonder medicatie opgelost kunnen worden een gevaarlijk middel als Ritalin wordt voorgeschreven, nota bene bij kinderen. Wij hopen dan ook dat de actie van Bouwmeester een eerste stap is naar beleid-met-gezond-verstand: problemen van kinderen horen opgelost te worden door de oorzaak aan te pakken, niet door gevaarlijke medicatie voor te schrijven.

Zie:http://www.psy.nl/nieuws/meer-nieuws/nieuwsbericht/article/pvda-tegen-oneigenlijk-ritalingebruik/

Zie ook informatieboekje http://www.ncrm.nl/ADHD-CCHR-NCRM-lowres.pdf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Peuters in Ede onder de loep

Maanden geleden kwam het al ter sprake: peuters in Ede moeten hulp krijgen, er moet alvast gekeken worden of er sprake is van gedragsproblemen want:
" Hoe vroeger je erbij bent, hoe beter."

Goed argument waar iedereen die niet verder na denkt gewoon intrapt, omdat ouders natuurlijk het beste voor hun kind willen.

Hoezo gedragsproblemen? Kunnen kinderen niet gewoon genieten van hun kinderjaren zonder dat de jeugdzorg of de psychiatrie zich ermee gaat bemoeien?

De subsidie is al toegekend. En wie verdient er weer aan? En wat gebeurt er met de peuters die dan
"gedragsproblemen" vertonen? Krijgen ze straks dan ook Ritalin, wat eigenlijk gewoon cocaine is.

Ik wil daar eigenlijk niet aan denken, maar nog wel een poging doen om dit project " Kijken en doen" te stoppen.

http://www.gelderlander.nl/voorpagina/devallei/5936236/Geld-voor-hulp-aan-peuters-Ede.ece